Hurmanın doksan dokuz türünün bulunduğunu ve bunun çok az türünün tüketildiğini, Hudri, Mebrum, Safavi, Medjoul çeşiti hurmaların Medine’den ithal edildiğinin, diğer türlerini ise İsrail, İran, Ürdün gibi ülkelerden ithal edilmektedir. Ramazan ayında çok fazla ithal edilir. En fazla ilgi gösterilen çeşidi de şekerli ve hafif yapısıyla anılan Medjoul hurmasıdır.
Hallavi ve Sukkari, Mebrum hurması ise Medine ‘den getirilmektedir. Türk hacıların Medine’den aldıkları hurma çeşidi Mebrumdur. Mebrum hurması yumuşak değildir fakat tatlıdır. En çok Acve hurması talep görmektedir. Hurma türleri arasında Kutsal Kitabımızda ismi geçen ve Hz. Muhammed (SAV)’ in diktiği Acve hurmasının bütün Müslüman ülkelerinden çok talep görmektedir.
Tunus’tan dalıyla beraber gelen ve kurumaya bırakılan Tunus hurmasının ise kuruduktan sonra katkısız olarak kendiliğinden şerbetlenmektedir.
Dayri (Manastır Hurması) Irak’ta yetiştirilmektedir. Kuru, uzun, ince ve büyüktür, kara ve sert olmayan meyveleri vardır. Barhi Irak’ta yetiştirilir. Çok tatlı ve yumuşaktır. Maktum türü ise büyük, kızıl-kahverengi,ince kabuklu, yumuşak, unlu, çok fazla tatlı değildir ve bu hurma türü neme karşı dirençlidir. Yetişme yeri Iraktır. Deglet noor türü Cezayir ve Tunus‘un en çok anılan hurmasıdır. Kudüs hurması, yumuşak ve liflidir. Şeker oranı yüksek değildir.